فناوری DAC برای جذب کربن


 

بهره برداری و باز انتشار مطلب ذیل با ذکر منبع بلامانع است 

 
 
 
 
 
 
 

فناوری DAC برای جذب کربن

 
⚙️ستصا-  انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران
 
✍🏼مریم خزاعی
 
🔺بزرگترین پروژه جداسازی کربن در حال ساخت در کشور امریکاست. این طرح در ایالت وایومینگ (شمال غرب) قرار دارد و در نظر است تا سال ۲۰۳۰ کامل و راه ‏اندازی شود. ظرفیت سالانه این واحد جداسازی ۵ میلیون تن دی اکسید کربن بوده که در اعماق زمین قابل ذخیره شدن است.  
 
🔺در این پروژه از فناوری ذخیره سازی مستقیم هوا (DAC-Direct Air Capture) استفاده می شود. بنا به اظهار آدریان کورلس مدیرعامل و مدیر دفتر تکنولوژی  شرکت Carbon Capture، در پروژه Bison (بوفالو) راکتورهایی به کار برده می شوند که در بسته‏ های حجیمی با اندازه مشابه کشتی بسته بندی شده اند. هریک از راکتورها با ماده ای پر شده که می تواند از طریق عبور هوا، با دی اکسید کربن واکنش داده و آن را جذب کند. بعد از توقف کار راکتور، حرارت افزایش می یابد و گاز دی اکسید کربن آزاد می شود و مجددا راکتور به  مدار تولید باز می گردد. در این پروژه صدها یا هزاران راکتور به کار گرفته شده ‏اند که به صورت هماهنگ با هم کار می ‏کنند.
 
🔺سپس گاز دی اکسید کربن جذب شده، از طریق چاه‏های از نوع VI به اعماق زمین (در عمق بیش از یک کیلومتر) تزریق می شود تا به صورت دائمی در سفره های زیرزمینی آب شور ذخیره شود. این سفره ‏ها توسط صدها فوت سنگ غیرقابل نفوذ پوشیده شده‏ اند که مانع از مهاجرت گاز CO2 به سطح زمین می‌شوند.
 
🔺انتخاب مکان مناسب برای ایجاد سایت DAC یکی از موضوعات کلیدی است. در این طرح به زمین های وسیعی که از ژئولوژی درستی برخوردار باشند برای جذب یا استفاده از دی اکسید کربن نیاز است.
 
🔺یکی از موضوعات مهم دیگر لزوم دسترسی به انرژی تجدیدپذیر در این طرح است زیرا فرآیند جذب هوای مورد نیاز در این طرح، انرژی-بر است.  شرایط اقتصادی هم باید خوب باشد زیرا در این طرح در نهایت محصول واقعی نداریم و صرفا از طریق پایش و ردیابی محصول و ابزار مالی اعتبار حذف کربن استفاده می شود که محصول مالی این پروژه است و قابل فروش به سایر شرکتهاست و آنها می توانند از اعتبارات مزبور برای جبران آلودگی تولیدی خود بهره برداری می کنند.
 
 🔺در شرایط فعلی تعداد واحدهای ذخیره هوا یا DAC در جهان کم ولی به سرعت در حال رشد هستند. هم اکنون ۱۹ واحد فعال (بنا به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی ۲۷ واحد) در این زمینه در جهان وجود دارد و ۱۳۰ طرح هم در مراحل توسعه هستند. پانل بین دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) یکی از الزامات تامین اهداف مهار تغییرات اقلیمی را جداسازی کربن اعلام کرده است. برای نگه داشتن میزان افزایش دما تا سطح ۱.۵ درجه سلسیوس و یا کمتر، نیاز است تا سال ۲۰۵۰، سالانه ۱۰ گیگاتن دی اکسید کربن حذف شود.
1402/06/11
نویسنده : مدیریت | بازدید : 421 نفر
کمیسیون های تخصصی کمیته اجرایی کارگروه ها

آخرین خبرها

تجارت شرکت ‏های دانش بنیان در سال 1402

گمرک ایران آماری را در رابطه با وضعیت تجارت شرکت‏ های دانش بنیان در سال 1402 منتشر کرد.

بازدید : 22
1403/02/29

مناقصه ترکمنستان ساخت کارخانه تولید آمونیاک و اوره

Construction of Ammonia and Urea production plant

بازدید : 49
1403/02/26

اظهارات معاونان ارزی و بین الملل بانک مرکزی ایران - 24 اردیبهشت 1403

توسعه استفاده از ارز اشخاص، عرضه گواهی امتیاز صادراتی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان ابزاری برای تشویق صادرات، تفکیک سیاست تجاری از سیاست ارزی، عملیاتی شدن ابزار «ریال آفشور/ریال برون مرزی » با روسیه و انجام اقدام مشابه برای کشورهای عراق و افغانستان ...

بازدید : 51
1403/02/25

مناقصه پمپ شناور - کنسرسیوم خزر- ترکمنستان

مناقصه خرید پمپ شناور توسط ترکمنستان

بازدید : 57
1403/02/24

نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های خارجی

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای توسعه بازار صادراتی و گسترش همکاری‌های فناورانه بین‌المللی شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های معتبر خارجی می‏کند...

بازدید : 66
1403/02/24

آیین‌نامه حمایتی کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق منتشر شد

این حمایت‌ها که توسط سازمان توسعه همکاری‌ های علمی و فناورانه بین ‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ارائه می‌‏شود...

بازدید : 45
1403/02/24

تلفن : 88342600 , 88348113
فکس : 88345639

آدرس : تهران، بلوار کریم خان زند، بین ایرانشهر و خردمند جنوبی، پلاک 102، طبقه 6شرقی، کد پستی:1584774847
ساعت کاری : شنبه الی سه شنبه ساعت 8 صبح الی 5 بعد از ظهر (چهارشنبه 8 صبح الی 4 بعد از ظهر)

ارسال ایمیل

ما را دنبال کنید ...

طراحی و اجرا : ارتعاش گستر ایرانیان