12 پیشنهاد اصلاحی در خصوص مسائل ارزی – واردات و صادرات از طریق رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران به دولت


پیرو جلسات متعدد و همفکریهای انجام شده با اعضای محترم و شرکت درکمیسیون های مختلف اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و مذاکرات با صاحبنظران اقتصادی نهایتاً 12 پیشنهاد اصلاحی در خصوص مسائل ارزی – واردات و صادرات از طریق رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران به دولت اعلام گردید.

پیشنهادات به شرح ذیل جهت اطلاع اعضای محترم اعلام می گردد :

پیشنهاد اول: تخصیص ارز یارانه ای به قیمت 4200 تومان برای کلیه کالاها و خدمات متوقف شود .

پیشنهاد دوم: تأمین ارز برای نیازهای قانونی کشور اعم از واردات کلیه کالاهای اساسی به بازار ثانویه واگذار شود .

پیشنهاد سوم:کنترل نرخ ارز و دخالت های دستوری دربازار ثانویه اکیداً اجتناب و اجازه داده شود عرضه و تقاضای واقعی، نرخ ارز را در این بازار تعیین کند.

پیشنهاد چهارم: صنایع کوچک و متوسط 80درصد و صنایع بزرگ 90 درصد ارز حاصل ازصادرات خود را دربازار ثانویه عرضه کنند. باقی ارز به مصرف بازپرداخت وام های ارزی، هزینه دفاتر خارج از کشور، هزینه های انتقال ارز و امثالهم برسد

پیشنهاد پنجم: دولت هم مانند سایر بخش ها ارز قابل عرضه خود را در بازار ثانویه به فروش برساند و مازاد درآمد حاصل از فروش ارز (تفاضل نرخ ارز مقرر دربودجه سال با نرخ فروش، در بازار ثانویه) را در صندوقی مجزا نزد بانک مرکزی واریز کند

پیشنهاد ششم: نظام سهمیه بندی سوخت های قاچاق پذیر (بنزین و گازوئیل) مجددا برقرار شود و مازاد برسهمیه بانرخ آزاد به فروش رسانیده و عواید مربوطه نیزبه صندوق یادشده واریز شود، ضمناً بازار ثانویه معامله سهمیه راه اندازی یا امکان نقل و انتقال سوخت بین دارندگان کارت برقرار شود .

پیشنهاد هفتم: حداقل 50 درصد درآمد واریزی به صندوق یاد شده به صورت یارانه نقدی به حساب دهک های پایین درآمدی (5 تا 7 دهک پایین جامعه) واریز شود .

پیشنهاد هشتم: دولت از محل باقی مانده درآمد ناشی از فروش ارز نسبت به تامین کسری سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط، که به دلیل تغییر قیمت ها اتفاق میافتد اقدام کند. دولت همچنین نسبت به تسویه بدهی های خود به بخش خصوصی،  تامین اجتماعی و بانک ها را از این محل اقدام کند.

پیشنهاد نهم: تمام مقرراتی که در چند ماه گذشته دررابطه با واردات و صادرات وضع و موجب پیچیچده شدن و پرهزینه شدن فرآیندهای تجارت خارجی کشور شده است اصلاح شود. به طور مشخص روال پیچیده ثبت سفارش و مراحل متعددآن و همچنین محدودیت ها و ممنوعیت های صادراتی، موضوع این بند است.

پیشنهاد دهم: معافیت های مالیاتی صادرات مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور، اعم از پتروشیمی، فولاد، مس، آلومنیوم و برخی مواد معدنی برای ایجاد مطلوبیت در فروش مواد، به صنایع داخل کشور حذف شود. این معافیت اعم  برحذف معافیت مالیات مستقیم و همچنین حذف استرداد مالیات بر ارزش افزوده است.  منابع حاصله از این بند به حساب سازمان تامین اجتماعی برای تامین بیمه بیکاری، همچنین کاهش حق بیمه سهم کارفرما واریز شود .

پیشنهاد یازدهم: درباره کالاهایی که نهاده های تولید آنها (اعم از آب ، برق ، گاز و ..) از یارانه برخوردار است و صادرات آنها موجب افزایش قیمت در داخل کشور و کمبود کالا می شود، عوارض متناسب صادراتی وضع شود .در خصوص مصادیق این بند، به جهت حساسیت موضوع، حتما نظر اتاق ایران اخذ شود. ضمنا عوارض مأخوذه مشخصا درردیفی برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط واریز شود.

پیشنهاد دوازدهم: برای جلوگیری از افزایش بیش از حد قیمت نهاده های وارداتی، حقوق ورودی مواد اولیه و ماشین آلات به حد صفر و حقوق ورودی سایر کالاها به یک سوم میزان فعلی کاهش یابد .

همچنین در نامه مذکور آمده است که اتاق ایران آمادگی دارد در خصوص پیشنهادهای ارائه شده در این نامه جزئیات لازم و راهکارهای تفصیلی و عملیاتی را به دولت ارائه کند. ازسوی دیگر به اعتقاد فعالان بخش خصوصی، یکپارچگی و کاربست کامل مواد فوق برای اجرا مدنظر است .

1397/09/12
نویسنده : مدیر | بازدید : 843 نفر
کمیسیون های تخصصی کمیته اجرایی کارگروه ها

آخرین خبرها

تجارت شرکت ‏های دانش بنیان در سال 1402

گمرک ایران آماری را در رابطه با وضعیت تجارت شرکت‏ های دانش بنیان در سال 1402 منتشر کرد.

بازدید : 20
1403/02/29

مناقصه ترکمنستان ساخت کارخانه تولید آمونیاک و اوره

Construction of Ammonia and Urea production plant

بازدید : 48
1403/02/26

اظهارات معاونان ارزی و بین الملل بانک مرکزی ایران - 24 اردیبهشت 1403

توسعه استفاده از ارز اشخاص، عرضه گواهی امتیاز صادراتی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان ابزاری برای تشویق صادرات، تفکیک سیاست تجاری از سیاست ارزی، عملیاتی شدن ابزار «ریال آفشور/ریال برون مرزی » با روسیه و انجام اقدام مشابه برای کشورهای عراق و افغانستان ...

بازدید : 49
1403/02/25

مناقصه پمپ شناور - کنسرسیوم خزر- ترکمنستان

مناقصه خرید پمپ شناور توسط ترکمنستان

بازدید : 56
1403/02/24

نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های خارجی

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای توسعه بازار صادراتی و گسترش همکاری‌های فناورانه بین‌المللی شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های معتبر خارجی می‏کند...

بازدید : 64
1403/02/24

آیین‌نامه حمایتی کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق منتشر شد

این حمایت‌ها که توسط سازمان توسعه همکاری‌ های علمی و فناورانه بین ‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ارائه می‌‏شود...

بازدید : 43
1403/02/24

تلفن : 88342600 , 88348113
فکس : 88345639

آدرس : تهران، بلوار کریم خان زند، بین ایرانشهر و خردمند جنوبی، پلاک 102، طبقه 6شرقی، کد پستی:1584774847
ساعت کاری : شنبه الی سه شنبه ساعت 8 صبح الی 5 بعد از ظهر (چهارشنبه 8 صبح الی 4 بعد از ظهر)

ارسال ایمیل

ما را دنبال کنید ...

طراحی و اجرا : ارتعاش گستر ایرانیان