2 هزار بخشنامه سازمان تامین اجتماعی به 27 بخشنامه تلخیص شد


در نهمین جلسه کمیسیون بهبود محیط کسب وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران، موضوع تجمیع، تلخیص، تنقیح و اصلاح بخشنامه های سازمان تأمین اجتماعی با حضور نمایندگان موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه، روزبه کردونی، مدیرعامل موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، طی سخنانی با اشاره به اهمیت سه جانبه‌گرایی در مدیریت سازمان تامین اجتماعی گفت: این مساله به درستی تشخیص داده شده است که شرکای اجتماعی و ذینفعان این سازمان هر چه بیشتر در سیاستگذاری این مجموعه مشارکت کنند، تصمیمات بهتری اتخاذ می‌شود. ضمن آنکه، جلب مشارکت ذینفعان در عرصه سیاست‌گذاری، یک مهارت، هنر و الزام است.
او در ادامه با بیان اینکه به دلیل همه گیری ویروس کرونا، جهان در شرایط ویژه‌ای پس از جنگ جهانی دوم قرار گرفته است، ادامه داد:شیوع این ویروس، مهمترین شوک برون‌زا در اقتصاد بود و به همین دلیل تمام تلاش‌های 30 سال گذشته برای مبارزه با فقر به عقب برگشت. به بیان دیگر، پارادایم‌های رفاهی و کسب وکار در جهان تغییر کرد. اکنون به واسطه این تغییرات، چنانچه،کنش‌گری ‌ها به شیوه پیش از کرونا باشد، با شکست مواجه می‌شود و در این شرایط، اهمیت مشارکت ذینفعان در تصمیم‌گیری ها دو چندان است.
رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در ادامه به ماموریت نهاد تحت مدیریت خود پرداخت و گفت: یکی از اقداماتی که با مشارکت ذینفعان و شرکای سازمان به انجام رسید،تنقیح بخشی از مقررات حوزه تامین اجتماعی بود؛ به نحوی که 2 هزار بخشنامه سازمان با اختصاص دو هزار و 500 جلسه کارشناسی به 27 بخشنامه تنقیحی کاهش پیدا کرد. این اقدام در حالی صورت گرفت که موسسه حتی به برخی از بخشنامه ها دسترسی نداشت. کردونی در ادامه خطاب به فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه زمینه های همکاری با بخش خصوصی را برشمرد و گفت: موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی می‌تواند انعکاس دهنده مسایل بر زمین مانده حوزه تامین اجتماعی باشد. همچنین یکی از مهارت‌های ما تبدیل دغدغه ها به گزارش‌های سیاستی است. بنابراین می‌توانیم، مسایل جدید را شناسایی کرده و با همکاری یکدیگر نسبت به حل آن اقدام کنیم.
در ادامه این جلسه، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران با اشاره به اینکه شاید بیشترین دغدغه فعالان اقتصادی مربوط به سازمان تامین اجتماعی است، ادامه داد: یکی از مسایلی که ریشه بسیاری از مشکلات سازمان تامین اجتماعی تلقی می‌شود، پایین بودن سن بازنشستگی در ایران است. در گذشته سن امید به زندگی در ایران، 55 سال بود و تعداد سال‌هایی که افراد مستمری دریافت می‌کردند اندک بود. اما اکنون که سن امید به زندگی به بیش از 70 سال افزایش یافته است، سن بازنشستگی نیز باید متناسب با این تغییر مورد بازنگری قرار گیرد. اهمیت اصلاح این پارامتر از آن جهت حائز اهمیت است که ضریب پشتیبانی تامین اجتماعی اکنون به کمتر از 5 رسیده است. محمدرضا نجفی منش، تاکید کرد که افزایش سن بازنشستگی به نفع سازمان تامین اجتماعی خواهد بود.
او همچنین اصلاح قانون و آیین نامه مشاغل سخت و زیان‌آور را نیز از جمله اقداماتی دانست که موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی می تواند به انجام برساند.
از صدور بخشنامه‌های خلق الساعه جلوگیری کنید
در ادامه، محمد مهدی فنایی، عضو این کمیسیون با بیان اینکه بسیاری از بنگاه ها به دلیل فشار قانون مشاغل سخت و زیان آور کار، فعالیت خود را تعطیل کردند، از لزوم اصلاح ضوابط مشاغل سخت و زیان‌ آور سخن گفت.  او همچنین گفت که یکی از مهمترین اقداماتی که موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی می‌تواند به انجام برساند، جلوگیری از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه است. در این صورت، شاید بخش عمده‌ای از مشکلات بنگاه‌ها برطرف شود.
هومن حاجی پور، معاون کسب و کار اتاق تهران نیز یکی از مشکلات فعالان بخش خصوصی با سازمان تامین اجتماعی را عدم اطلاع رسانی بخشنامه ‌ها دانست و گفت: مساله این است که بخشنامه‌ها صادر می‌شود، اما به اطلاع واحدها نرسیده و در کشوی مدیران می‌ماند. او البته به این نکته اشاره کرد که سازمان تامین اجتماعی در اجرای مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار و نظرخواهی از بخش خصوصی گام‌های موثری برداشته است.
حاجی پور در ادامه با بیان اینکه «بخش خصوصی تمام تعهدات خود را در قبال وصول حق بیمه به درستی انجام‌ می‌دهد اما در مقابل، نقشی در سیاست‌گذاری این سازمان ندارد، گفت: برای مثال، مشخص نیست که سرمایه گذاری در شستا چگونه اتفاق می‌افتد. او در ادامه پیشنهاد اجرای پژوهشی مشترک با موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، برای شفاف سازی وضعیت ارکان این سازمان را مطرح کرد.
در همین حال، کردونی با استقبال از پیشنهادات ارائه شده، گفت: موضوعی که بسیار حائز اهمیت به نظر می‌رسد، این است که شرط همکاری شرکت‌ها با اتحادیه اروپا در پنج سال‌‌ آینده، ارائه سند توسعه پایدار از سوی شرکت‌هاست.از این رو، بنگاه‌های ایرانی برای همکاری‌های بین‌المللی در‌ آینده باید از هم‌اکنون برنامه‌ریزی کنند. این آمادگی در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی وجود دارد که در این زمینه اطلاع‌رسانی کرده و برای صاحبان کسب وکار دوره‌های آموزشی برگزار کند.
در ادامه این جلسه، گزارشی از فرآیند تنقیح بخشنامه‌های تامین اجتماعی ارائه شد و شیوا بازرگان، کارشناس موسسه عالی پژوهش  با بیان اینکه هدف از این خلاصه سازی، بهبود محیط کسب و کار بوده است، توضیح داد که فارغ از اصلاحات کمی بخشنامه‌ها، تلاش شده است که تفسیر پذیری مقررات به حداقل برسد و کیفیت آن افزایش پیدا کند. او گفت که بخشنامه‌های تنقیحی در قالب کتابچه‌هایی منتشر شده و قابل ارائه به فعالان حوزه کسب وکار است.
صغری علی آبادی، مدیر امور بیمه و تامین اجتماعی اتاق تهران نیز با اشاره به اینکه تشکل‌های کارفرمایی در تنقیح و تلخیص این بخشنامه ها نقش پر رنگی داشته اند، ادامه داد: اتاق تهران نیز به صورت مکتوب نظرات خود را ارائه کرده است و به نظر می رسد در اینجا مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار توسط سازمان تامین اجتماعی به خوبی اجرایی شده است. او این را هم گفت که از میان بخشنامه‌های تلخیص شده، چهار الی پنج بخشنامه مربوط به حوزه کسب و کار است.
در ادامه، سایر اعضا و میهمانان این کمیسیون نیز نظرات خود را در مورد این گزارش ارائه کردند و مقرر شد که کارشناسان کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق تهران، گزارش‌های تلخیص و تنقیح شده از بخشنامه‌های سازمان تامین اجتماعی را مورد بررسی قرار داده و پیشنهادات اصلاحی خود را ارائه کنند.
پس از آن، محمد اصابتی، مشاور این کمیسیون با اشاره به اینکه طرحی موسوم به «توانمندسازی پایدار تامین اجتماعی» در کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است، گفت که لازم است، پیگیری‌های ویژه برای اصلاح این طرح انجام گیرد. اگرنه ممکن است، پیشنهادات سازمان تامین اجتماعی در قالب این طرح به تصویب برسد. بر این اساس، مقرر شد نامه‌ای برای ارائه نظرات اتاق تهران به کمیسیون مربوطه در مجلس ارائه شود. همچنین علی اسماعیلی، کارشناس این کمیسیون نیز گزارشی از اقدامات کمیسیون برای کمک به تامین نیروی انسانی صنایع ارائه کرده و به نامه نگاری های صورت گرفته برای پیگیری این موضوع اشاره کرد.
 
                    
1400/09/15
نویسنده : مدیریت | بازدید : 858 نفر
کمیسیون های تخصصی کمیته اجرایی کارگروه ها

آخرین خبرها

مناقصه ترکمنستان ساخت کارخانه تولید آمونیاک و اوره

Construction of Ammonia and Urea production plant

بازدید : 36
1403/02/26

اظهارات معاونان ارزی و بین الملل بانک مرکزی ایران - 24 اردیبهشت 1403

توسعه استفاده از ارز اشخاص، عرضه گواهی امتیاز صادراتی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان ابزاری برای تشویق صادرات، تفکیک سیاست تجاری از سیاست ارزی، عملیاتی شدن ابزار «ریال آفشور/ریال برون مرزی » با روسیه و انجام اقدام مشابه برای کشورهای عراق و افغانستان ...

بازدید : 38
1403/02/25

مناقصه پمپ شناور - کنسرسیوم خزر- ترکمنستان

مناقصه خرید پمپ شناور توسط ترکمنستان

بازدید : 40
1403/02/24

نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های خارجی

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای توسعه بازار صادراتی و گسترش همکاری‌های فناورانه بین‌المللی شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های معتبر خارجی می‏کند...

بازدید : 51
1403/02/24

آیین‌نامه حمایتی کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق منتشر شد

این حمایت‌ها که توسط سازمان توسعه همکاری‌ های علمی و فناورانه بین ‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ارائه می‌‏شود...

بازدید : 34
1403/02/24

نفت و گاز نعمتی در چنبره سیاست

یکی از بخش‌های مهم در اقتصاد کشور، بخش استخراج نفت و گاز و پالایش نفت است که طی سال‌های اخیر با تحولات گوناگونی در رابطه با ایفای نقش و میزان اثر‌گذاری در تولید ناخالص داخلی مواجه شده است...

بازدید : 181
1403/02/21

تلفن : 88342600 , 88348113
فکس : 88345639

آدرس : تهران، بلوار کریم خان زند، بین ایرانشهر و خردمند جنوبی، پلاک 102، طبقه 6شرقی، کد پستی:1584774847
ساعت کاری : شنبه الی سه شنبه ساعت 8 صبح الی 5 بعد از ظهر (چهارشنبه 8 صبح الی 4 بعد از ظهر)

ارسال ایمیل

ما را دنبال کنید ...

طراحی و اجرا : ارتعاش گستر ایرانیان